Передплата 2024 «Добрий господар»

Поліція перешкоджає роботі найбільших львівських ринків

  • 14.11.2020, 14:15
  • 1 064

У суботу зранку, 14 листопада, у Львові поліцейські заблокували роботу найбільших ринків

Йдеться щонайменше про чотири ринки: «Шувар», «Краківський», «Галицьке перехрестя», «Південний», а також торговий центр на Сихові — «Іскра». Поліцейські не перекривають входів до ринків, однак стежать за торговцями, аби ті не працювали. А тим часом підприємці не встають за прилавки, боячись, що їх оштрафують, повідомляє Zaxid.net.

Від самого ранку суботи біля входів до львівських ринків чергують поліцейські патрулі разом із дільничими інспекторами.

Правоохоронці не забороняють підприємцям заходити на базар і торгувати, однак стежать за тими, хто не виконує рішення уряду щодо карантину на вихідних. Чи когось із підприємців вже оштрафували у поліції не повідомляють, також не повідомляють біля яких ще ринків, торгових центрів чи інших закладів чергує поліція.

Читайте також: Поліція vs підприємці: на «Галицькому перехресті» спалахнув перший конфлікт

У пресслужбі поліції лише повідомили, що правоохоронці виконують розпорядження уряду. Ще у п'ятницю ввечері про це попереджав заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Міхалець.

«Впродовж цих вихідних правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі. Звертаємося до всіх суб’єктів господарювання, зокрема власників ресторанів, торгових центрів, із закликом неухильно дотримуватися карантинних вимог, а громадян просимо користуватися індивідуальними засобами захисту та уникати скупчень людей», — повідомив Дмитро Міхалець.

До слова, штраф для за порушення карантину становить до 34 тис. грн. А для посадових осіб сума штрафу набагато більша і сягає 170 тис. грн.

Нагадаємо, мерія Львова не погодилася на запровадження «карантину вихідного дня» та оголосила суботу і неділю робочими днями на території міста. У мерії працює гаряча лінія для підтримки підприємців. За телефоном 15−80 юристи дають роз'яснення щодо роботи підприємців, а також, за потреби, виїжджають на місця.

Схожі новини