Передплата 2024 ВЗ

Тернопіль і Краматорськ не запроваджуватимуть недільний локдаун

  • 13.11.2020, 16:15
  • 765

У Тернополі та Краматорську заявили, що не будуть вводити якісь додаткові обмеження, незважаючи на рішення уряду про карантин вихідного дня

Про це повідомляє УП та Главком.

«У Тернополі не будуть вводитися якісь додаткові обмеження у зв’язку із ухваленим рішенням уряду про карантин вихідного дня…

Чому ці обмеження не будуть вводитись? По-перше, це, на думку медиків, не вплине суттєво на зменшення хворих. Наступне, якщо такі обмеження ввести, це просто знищить економіку міста".

За словами Надала, на вихідні люди мають найбільшу суму виторгу, за рахунок чого утримують свої заклади і платять найманим працівникам, якщо цього виторгу не буде — вони просто перестануть працювати.

Таким чином, додав міський голова, місто втратить надходження і не зможе забезпечувати потреби тернополян.

Він закликав правоохоронців штрафувати суб'єктів господарювання не за те, що вони працюють, а тільки у тому випадку, якщо вони не дотримуються санітарних норм і обмежень, які рекомендує МОЗ. Зокрема, щодо маскового режиму, дистанції, наявності санітайзерів, тощо.

Читайте також: Черкаси офіційно відмовились від карантину вихідного дня

Мерія Краматорська також вважає, що карантин вихідного дня поставить на межу бідності 50 тисяч громадян і викличе соціальні заворушення

Міська комісія з ліквідації надзвичайної ситуації Краматорська відмовилася запроваджувати у місті карантин вихідного дня. Про це написав мер міста Андрій Панков у Facebook, опублікувавши відповідне рішення міськради.

«На нашу думку, обмеження, що вводяться постановою Кабінету міністрів № 1100 від 11 листопада по всій Україні, не беруть до уваги істотних відмінностей між містами і повинні бути переглянуті. Такі рішення повинні ухвалюватися виключно на місцях», — заявив мер.

Він впевнений, що власники і адміністратори закладів громадського харчування у місті відповідально підійшли до організації внутрішнього простору з дотриманням всіх заходів безпеки. Мер додав що відповідний лист з проханням врахувати думку міської влади в п'ятницю відправив до Кабміну.

«Введення обмежень, передбачених постановою Кабінету міністрів у вихідні дні, поставить на межу бідності майже 50 тисяч громадян і викличе сильні заворушення. У регіоні, який межує з окупованими територіями, це неприпустимо», — сказано в листі.

Схожі новини