Передплата 2024 «Добрий господар»

У ВООЗ підрахували, скільки потрібно вакцинувати людей, аби побороти пандемію

  • 12.11.2020, 13:50
  • 499

Науковці твердять, що потенційну вакцину проти коронавірусу, першими мають отримати медики і люди з груп ризику

Для нейтралізації коронавірусу необхідно вакцинувати близько 70% населення світу. Але потрібний ефект може бути лише, якщо препарат пройде всі потрібні етапи дослідження і буде ефективним. Про це заявила головна наукова співробітниця Всесвітньої організації охорони здоров'я Сумія Свамінатан, передає ТСН.

Втім, вона наголосила, що вакцина проти коронавірусу повинна бути безпечною і ефективною, а також відповідати всім необхідним стандартам ВООЗ в цих галузях.

«Жодна компанія, яка проводить дослідження (зі створення вакцини проти COVID-19 — ред.), не зможе негайно зробити дози для всіх», — сказала глава департаменту ВООЗ з вакцин та імунізації Кейт О'Брайєн.

Науковиця також зауважила, що важливо, аби усі лабораторії продовжували свої дослідження, навіть якщо одна з них випереджає інші. Крім того, експерти ВООЗ вважають, що коли вакцини стануть доступними для населення, першими їх мають отримати медичні працівники і люди з груп ризику.

Свамінатан пояснила, що на розробку вакцини зазвичай потрібно 10 років, а рекорд швидкості зараз становить близько 4,5 років, але той факт, що така велика частина міжнародного наукового товариства об'єдналася в цьому дослідженні, може заощадити багато часу й її вдасться отримати результат значно скоріше.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко сказав, що після того, як у світі з'явиться ефективна вакцина від COVID-19, першими в Україні її отримають медики, силовики і вчителі. Потім почнуть робити щеплення літнім українцям.

Схожі новини