Передплата 2024 «Добра кухня»

На забезпечення ліжок киснем уряд виділив 895 млн. грн

  • 11.11.2020, 19:10
  • 573

Для покращення матеріально-технічного стану закладів охорони здоров'я уряд виділив 86 млн. грн

Кабінет міністрів України додатково виділив 895 млн грн на забезпечення киснем ліжкового фонду. Таке рішення ухвалили під час позачергового засідання уряду.

«Уряд постійно на контакті з очільниками ОДА та керівниками департаментів охорони здоров’я. Сьогодні також була відповідна селекторна нарада. Чітко всім підкреслено: відсутність результату по забезпеченню лікарень всім необхідним, коли Уряд дає фінансові ресурси, — це неприпустимо», — сказав Денис Шмигаль.

Також уряд виділив 86 млн грн для покращення матеріально-технічного стану закладів охорони здоров'я. Гроші планують передати «ОХМАТДИТу» на придбання рентгенівської трубки до апарату комп'ютерного томографа, придбання джерел іонізувального випромінювання для апаратів променевої терапії для Національного інституту раку.

Фінансування за програмою «лікування українців за кордоном» розширять на 12 млн грн.

Раніше повідомлялося, уряд виділив Міністерству охорони здоров'я України майже 3 млрд грн з коронавірусного фонду. Зокрема, майже 1,9 млрд грн спрямують на закупівлю засобів індивідуального захисту для медзакладів. Крім того, на забезпечення готовності та реагування лабораторних центрів, інших держустанов та Українського науково-дослідного протичумного інституту Мечникова виділено близько 1,1 млрд грн.

Схожі новини