Передплата 2024 «Добра кухня»

Карантин вихідного дня можуть ввести вже найближчими вихідними — Ляшко

  • 11.11.2020, 13:50
  • 590

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявляє, що Міністерство охорони здоров'я ініціює введення "карантину вихідного дня" вже найближчими вихідними — 14-15 листопада

«Карантин вихідного дня буде запроваджений після того, як буде прийнята постанова Кабінету міністрів України. Постанова Кабміну буде прийнята після погодження всіма центральними органами виконавчої влади. Міністерством охорони здоров’я документ підготовлений, і ми ініціюємо введення „карантину вихідного дня“ уже найближчими вихідними. Питання в тому, що поки не будуть узгодженні всі позиції, поки не будуть оцінені всі ризики, не проголосовано на засіданні Кабінету міністрів України і постанова не буде опублікована, карантин не буде запроваджено», — заявив Ляшко в інтерв'ю Українському радіо.

Ляшко розповів, що МОЗ розпочне комунікацію щодо заходів, які передбачені на карантин вихідного дня, після прийняття постанови Кабміном. За його словами, нині відомо, що серед заходів, які передбачаються, обмеження прийому відвідувачів у певних сферах господарської діяльності з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

«Це для того, щоб зробити перерив у ланцюжку поширення коронавірусної хвороби. Ми говоримо про те, що навіть два дні зменшення кількості контактів буде позитивно впливати на зменшення кількості захворілих», — сказав головний санітарний лікар.

Ляшко додав, що заходи не зупинять COVID-19, але дозволяти довше тримати цей баланс між економічними та протиепідемічними обмеженнями.

Схожі новини