Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шмигаль обіцяє компенсувати втрати бізнесу на час карантину вихідного дня

  • 11.11.2020, 12:10
  • 671

Зокрема, йдеться про компенсацію частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм виробництва

Уряд готовий підтримати підприємців під час посиленого карантину вихідного дня. Про це у себе на Фейсбуку повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Ми розуміємо, що будь-які обмежувальні заходи впливають на роботу частини бізнесу. Тому повною мірою відновимо та розширимо наступні програми підтримки», — каже він.

Зокрема, йдеться про:

  • компенсацію частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм виробництва. Це програма по частковому безробіттю, завдяки якій навесні-влітку вдалося зберегти понад 450 тисяч робочих місць;
  • виплати на дітей для родин підприємців, що діяли навесні цього року;
  • механізм реалізації форс-мажорних обставин через карантин вихідного дня.

Сьогодні, 11 листопада, розглядатимуть зміни до постанови № 641, які передбачають посилений карантин вихідного дня. Повний перелік обмежень на засіданні Уряду представить міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Уряд після консультації з бізнесом та експертами обрав таку модель карантинних заходів, яка забезпечить функціонування економіки та не допустить перевантаження медичної системи», — додає Шмигаль.

Франція, Німеччина, Італія, Польща, Чехія та багато інших країн Європи один за одним оголошують про запровадження локдауну. Всі розуміють, що потрібно діяти, а карантинні заходи, за словами прем’єра, — це найбільш дієвий інструмент для розірвання ланцюгу захворювання та збереження життя людей.

Схожі новини