Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Джо Байден долучиться до вирішення української кризи

  • 11.11.2020, 11:50
  • 727

Джо Байден під час розмов з низкою європейських лідерів висловив готовність долучитися до пошуків вирішення конфлікту в Україні

Переможець президентських виборів у США Джо Байден у вівторок, 10 листопада, під час телефонних розмов з низкою європейських лідерів висловив готовність разом з ними шукати вирішення української кризи, передає DW.

За повідомленням штабу Байдена, той торкнувся цієї теми під час розмов з президентом Франції Еммануелем Макроном і з прем'єром Великобританії Борисом Джонсоном. Так, Байден висловив Макрону «свою готовність до спільної роботи з вирішення глобальних викликів, які містять в собі розвиток і забезпечення безпеки Африки, конфліктів в Україні, Сирії, а також з іранської ядерної програми».

Джонсону ж Байден заявив про бажання «працювати разом за такими темами, як Балкани і Україна».

Свої розмови з європейськими лідерами Байден прокоментував під час виступу з промовою у місті Вілмінгтон, штат Делавер, під час якої він заявив, що запевнив європейців у тому, що США повертаються на світову арену.

«Я дав їм зрозуміти, що Америка повернулася. Ми збираємося повернутися у гру», — заявив Байден.

Крім того, Байден під час виступу висловив переконання, що ніщо не зможе зупинити передачу влади в США, навіть той факт, що чинний президент Дональд Трамп не визнав поразку і має намір оскаржувати результати голосування в судах.

Під час своєї промови Байден заявив, що його команда зараз займається питанням формуванням нової адміністрації з тією метою, щоби перебрати на себе керування країною 20 січня 2021 рівня, в день інавгурації, незважаючи ні на що, передає агентство Reuters.

Схожі новини