Передплата 2024 «Добрий господар»

Азербайджан перепросив за збитий російський гелікоптер біля Карабаху

  • 10.11.2020, 15:15
  • 785

Міністр оборони Азербайджанської Республіки генерал-полковник Закір Гасанов попросив вибачення перед Росією за збитий російський вертоліт Мі-24

Про це йдеться у повідомленні міноборони Азербайджану.

Так, Закір Гасанов надіслав листа із співчуттями міністру оборони Р Ф Сергію Шойгу, в якому підкреслив, що трагічний інцидент був випадковим.

У листі йдеться: «Глибоко засмучений звісткою про трагічний інцидент Мі-24, який здійснив політ в безпосередній близькості до вірмено-азербайджанського державного кордону, де вертольоти ВПС Російської Федерації раніше не були помічені, в темний час доби, на малій висоті, поза зоною радарного виявлення ППО, тоді, коли в зоні вірмено-азербайджанського нагірно-карабахського конфлікту тривали активні бойові зіткнення. Приносимо вибачення російській стороні за цей трагічний інцидент, який є випадковістю, адже не був спрямований проти російської сторони».

Читайте також: Туреччина попередила, що контролюватиме перемир'я на Кавказі

Аварію вертольота підтвердило міноборони Росії. Там заявили, що машину збили із землі з переносного зенітно-ракетного комплексу поблизу кордону з Азербайджаном. Вертоліт супроводжував автоколону 102-ї російської військової бази, дислокованої в Гюмрі. У міноборони РФ відзначили, що вертоліт збили поза зоною бойових дій.

У результаті аварії загинули два члени екіпажу, третій отримав травми середнього ступеня тяжкості.

Схожі новини