Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Європарламент невдоволений бездіяльністю української влади

  • 10.11.2020, 14:15
  • 711

Комітет Європейського парламенту із закордонних справ розкритикував Україну за недостатні зусилля із реформування судової влади та кволу боротьбу з олігархами

Про це йдеться в ухваленому у середу звіті про імплементацію Угоди про асоціацію України і ЄС, повідомляє «Європейська правда».

Звіт був затверджений 53 голосами «за», 7 «проти», 8 членів комітету «утрималися».

Євродепутати похвалили Україну за прогрес у виконанні зобов'язань, взятих на себе Угодою про асоціацію з ЄС, особливо у сферах сільського господарства, енергетики, банківської справи, децентралізації, цифрової економіки, довкілля та виборчих процедур.

Однак вони попередили, що необхідно провести низку реформ, аби уникнути відкату.

Євродепутати виділили судову систему як один з інститутів, що користується найменшою довірою в Україні.

У звіті вони також розкритикували спроби української влади чинити політичний тиск на незалежні економічні інститути і правоохоронні органи та висловили розчарування відсутністю прогресу в ліквідації олігархії в країні.

За словами депутатів Європарламенту, істотні результати в боротьбі з корупцією вкрай необхідні для збереження підтримки реформ серед громадян.

Читайте також: ЄС закликав негайно відновити антикорупційну структуру в Україні

«Шлях, яким країна йшла з часів Революції гідності, вражає. Величезні виклики залишаються: агресія Росії, пандемія COVID-19 і діяльність тих, хто продовжує ігнорувати верховенство права і зусилля у боротьбі з корупцією. Справжні реформатори в Україні заслуговують нашої постійної підтримки, адже вони виправдовують очікування своїх громадян», — заявив доповідач Європарламенту, німецький депутат Міхаель Галер.

Нагадаємо, раніше провідні євродепутати, які опікуються в Європарламенті питаннями України, виступили проти ініціативи президента Володимира Зеленського розпустити нинішній склад Конституційного суду (КСУ).

Схожі новини