Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Парламент підтримав пропозицію нагородити Блаженнішого Святослава Орденом “За заслуги” III ступеня

  • 10.11.2020, 10:19
  • 712

«За» проголосували 274 народних депутата

Ініціативу про нагородження подав народний депутат Ростислав Тістик.

«Для мене велика честь бути особисто знайомим із Блаженнішим Святославом. Від початку запровадження в Україні карантинних заходів Глава УГКЦ дуже відповідально поставився до карантинних заходів та звернувся до вірян з проханням обмежити відвідування храмів, запровадивши онлайн-трансляцію Богослужінь», — написав нардеп в Фейсбуці.

Нагадаємо, 14 квітня 2020 року Блаженніший Святослав створив Антикризовий Центр УГКЦ та запропонував всі Церковні об’єкти Української Греко-Католицької Церкви для потреб медичних працівників. У тому числі для обсервації медиків було передано Патріарший дім у Львові. З 15 квітня в Патріаршому домі пройшли обсервацію понад 270 медиків, які лікують та доглядають хворих на COVID-19 у 4 лікарнях Львова.

«Тут медики можуть відновитися, пройти реабілітацію і просто відпочити після важкої зміни в лікарні. Також Патріарший дім постійно забезпечує гарячими обідами одиноких людей та малозабезпечені сім"ї Львова. ДЯКУЮ Верховному Архієпископу Блаженнішому Святославу Шевчуку, Главі УГКЦ за Ваше велике добре серце та любов до людей!», — написав Тістик.

Зазначимо, що Орден «За заслуги» III ступеня — державна нагорода України для відзначення видатних заслуг громадян в економічній, науковій, соціально-культурній, військовій, державній, громадській та інших сферах суспільної діяльності.

Орден «За заслуги» має три ступені. Вищим ступенем ордена є I ступінь. Нагородження орденом «За заслуги» громадян України здійснюється послідовно, починаючи з III ступеня.

Схожі новини