Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Від якої їжі краще відмовитися хворим на COVID-19: рекомендації лікаря

  • 09.11.2020, 20:15
  • 27.4K

Тим, хто полюбляє солоні закуски, потрібно бути дуже обачними

Вода та продукти харчування відіграють велику роль при лікуванні вірусів. Відомо, що хворим на будь-яку гостру вірусну респіраторну інфекцію вкрай важливо багато пити. Також є певні продукти, які медики не рекомендують вживати під час хвороби.

За словами терапевта Пилипа Кузьменка, солона їжа може бути небезпечною під час коронавірусу, вживати її можна в невеликих дозах. Річ у тім, що продукти з високим рівнем солі сприяють згущенню крові. Якщо зважати на те, що сам COVID-19 також згущує кров, це може бути вкрай небезпечним, оскільки різко зростає ризик тромбоутворення, і разом з ним — інфарктів та інсультів.

Читайте також: Втрата нюху — добрий знак: медики заспокоїли хворих на COVID-19

Кузьменко наголосив: при зараженні коронавірусом необхідно дотримуватися водно-сольового балансу — організм не повинен відчувати нестачу вологи і страждати від надлишку солі. У зв'язку з цим лікар рекомендує хворим відмовитися від алкоголю, адже спиртне сприяє зневодненню. Також медик акцентує на важливості достатнього споживання чистої води.

Схожі новини