Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Німеччина змінює правила для перетину кордону, а в Португалії вводять нічну комендантську годину

  • 08.11.2020, 13:10
  • 742

У Німеччині запровадили нові правила перетину кордону для осіб, що прибули з країн з несприятливою епідеміологічною ситуацією, а з 9 листопада, в Португалії впроваджують локальну нічну комендантську годину

Тепер перед в’їздом в Німеччину заздалегідь необхідно буде вносити особисті дані в онлайн-регістр. Окрім того, тепер на самоізоляції необхідно буде провести 10 днів, а не 14, як було раніше. Про це передає Прямий.

У виданні додали, що тепер перервати карантин при наявності негативного тесту на коронавірус можна буде з п’ятого дня самоізоляції.

При цьому, самоізоляція не потрібна буде жителям прикордонних регіонів, які їздять в іншу країну за покупками, а також водіїв вантажних автомобілів, машиністів і пілотів, дипломатів, представників влади, які повертаються із закордонних поїздок.

З 9 листопада, Португалія вводить комендантську годину через рекордну кількість захворювань на COVID-19. Про це заявив прем’єр-міністр Антоніо Кошта.

Зазначається, що такі заходи впроваджуються з метою стримати поширення коронавірусу, оскільки кількість випадків досягла рекордного рівня.

Нічна комендантська година буде діяти з 23:00 до 5 годин у 121 з 308 муніципалітетів країни, включаючи Лісабон і Порту.

Прем’єр-міністр також зауважив, що жителі 121 муніципалітету, де проживає близько 70% населення Португалії, не зможуть покинути свої будинки з 13:00 і до 5-ї години ранку в наступні два вихідних — як в суботу, так і в неділю.

Він запевнив, що ресторани продовжать свою роботу на винос, однак деякі торговельні точки будуть закриті в цей час.

Зазначається, що в суботу рівень захворюваності досяг 6640 випадків, що є найвищим щоденним показником з початку пандемії. Тестування теж збільшилося. В цілому в лікарнях перебувають 2420 осіб, з них 366 — у відділеннях інтенсивної терапії — це більше, ніж квітневий пік в 271 особа.

Схожі новини