Передплата 2024 «Добрий господар»

У ТГК потрібно створити ще одну підгрупу - Резніков

  • 08.11.2020, 10:50
  • 569

Група займатиметься питанням з повернення контролю над кордоном із Росією

У Тристоронній контактній групі (ТГК) з врегулювання ситуації на Донбасі потрібно створити п'яту робочу підгрупу з питань підготовки повернення контролю над кордоном із Росією в тих місцях, у яких зараз такого контролю немає. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв'ю «Радіо Свобода».

За його словами, Україна зробила помилку, коли погодилась на пункт, у якому йдеться про те, шо «відновлення повного контролю над державним кордоном із боку уряду України в усій зоні конфлікту… має розпочатися в перший день після місцевих виборів і завершитися після всеосяжного політичного врегулювання» на непідконтрольних територіях Донбасу.

«І ця помилка сьогодні не дає можливості нам продуктивно рухатися у вирішенні цього завдання. Тому якщо Росія дійсно налаштована на завершення цієї гібридної війни і припинення конфлікту з сусідньою Україною, вона має зрозуміти, що доведеться йти на поступки і дати можливість проконтролювати кордон. Це буде, в тому числі, в їхньому прямому інтересі», — зазначив Резніков.

Крім цього, віцепрем'єр-міністр додав, що Україна готова шукати компромісний варіант, коли буде посередник у ролі міжнародного представництва. Наприклад, додаткова місія ОБСЄ зі збільшеним, розширеним мандатом.

Схожі новини