Передплата 2024 «Добра кухня»

Ірина Гримак: 9 листопада, думаю, вже буде кінцеве розуміння, як об’єднаються сили в майбутній Львівській ОТГ

«Європейська Солідарність» і «ВАРТА» підписали Меморандум про співпрацю

Партія «Європейська Солідарність» підтримала ініціативу «ВАРТИ» щодо Меморандуму про співпрацю. Про це повідомляє офіційна сторінка Львівської територіальної організації «ЄС» та офіційна сторінка «ВАРТИ» у Фейсбуці.

5 листопада партія «ВАРТА» виступила з ініціативою Меморандуму про принципи роботи та співпрацю всіх політичних сил у межах Львівської міської ради для забезпечення дієздатності та ефективності роботи нової каденції.

І вже 6 листопада партія «Європейська Солідарність», що отримала найбільше представництво у ЛМР, акцептувала запропоновані принципи співпраці. «ВАРТА» та «ЄС» узгодили текст Меморандуму та запрошують усі інші партії, які, за результатами місцевих виборів, пройшли до ЛМР, долучися до його підписання.

Меморандум про співпрацю депутатів у раді Львівської ОТГ.

Місцеві вибори відкрили перед Україною шанс продовжити розбудову держави, в умовах завершення реформи децентралізації, спираючись на найкращий європейський досвід розвитку територіальних громад та продовжуючи послідовний вектор руху нашої держави, спрямований на членство в Європейському Союзі та НАТО.

Настав час кардинальних змін у підходах до політики й управління державою та власними громадами. А те, чи використаємо можливість побудувати нову Україну, залежить винятково від нас. Львівська громада своїм рішенням суттєво оновила склад депутатського корпусу, наслідком чого має стати зміна принципів роботи Львівської міської ради та оновлення її виконавчих органів. Ми, представники політичних сил, які отримали своє представництво в раді Львівської ОТГ, націлені на реалізацію шансу, що постав перед Україною.

Ми усвідомлюємо складність викликів, які сьогодні стоять перед державою, Львівщиною та Львовом. Нас має об’єднати спільна програма їх вирішення і ми зробимо все, щоб виправдати надії львів’ян на позитивні зміни у місті.

Ми відкриті до співпраці з усіма політичними силами та депутатами, які поділяють проголошені нами принципи і програму діяльності та готові взяти участь у формуванні стабільної більшості в раді Львівської ОТГ.

Нашими пріоритетними завданнями є:

  1. Міська господарка повинна позбутись корупційних схем та політичних спекуляцій, як того, що унеможливлює функціонування будь-якої сфери управління містом та його розвитку в цілому. Львів не може більше бути приводом для ганьби, яка пов’язана з численними корупційними скандалами щодо зловживання владою за участю ряду міських чиновників, що мають бути замінені висококваліфікованими та політично незаангажованими фахівцями.
  2. Депутатський корпус має стати ініціатором проведення повного аудиту міської господарки, від суми загального обсягу отриманих кредитів, до вартості ремонту кожного кілометру доріг, від розміру інвестицій до чітких показників їх використання. Львів’яни мають знати правду про те, якою ціною забезпечується туристична привабливість центральної частини міста та чи справедливим є такий порядок формування бюджетних витрат з огляду на потреби підтримання та розвитку інфраструктури спальних районів.
  3. Першочергове розв’язання нагальних проблем міста, з яких однією із найгостріших є питання транспортної катастрофи. Ми готові до формування та втілення в життя чітких кроків, що покращать ситуацію шляхом зрозумілих та необхідних дорожніх і транспортних інвестицій, розбудови інфраструктури для альтернативних засобів пересування (велосипедів, електросамокатів та ін.), сприянню новітнім технологіям та стимулюванню до розвитку мережі зарядних станцій для електроавтомобілів, будівництва нових сучасних автостанцій та паркінгів, які цьому сприятимуть.
  4. Прийняття програми реструктуризації боргів, які критично накопичуються протягом останніх десятиліть має стати головною стратегією для того, щоб львівська громада стала дієвою та конкурентоспроможною одиницею, в межах не лише України, але й наших європейських сусідів. Світовий досвід показує, що розвиток жодного міста неможливий за позичені гроші, особливо якщо ці кошти спрямовуються на проїдання, а не на створення нових робочих місць та розвиток виробництва та підприємницького потенціалу.
  5. Пандемія коронавірусу показала, що виробничий потенціал потрібно розвивати передовсім у власній країні. Львів’яни мають знаходити достойну роботу в своєму місті. Нашим пріоритетом буде розвиток малого й середнього підприємництва, залучення до міста максимальної кількості інвестицій з гарантіями всебічного сприяння міської влади розвитку новим бізнес-ініціативам, заохочення до створення в місті стартап-майданчиків та популяризації креативних бізнесових інноваційних ідей у співпраці з муніципальними проєктами, розвиток ІТ-сектора та створення індустріальних парків.
  6. Створення Львівської ОТГ потребує затвердження нового Генерального плану, який має бути створено за участю профільних професійних та бізнес-середовищ. Ми маємо на меті припинити варварський підхід до забудови міста, а також покласти край безвідповідальній позиції всіх гілок влади щодо цього питання, водночас встановивши чіткі та зрозумілі правила в частині контролю та відповідальності за незаконне зведення нових об’єктів містобудування.
  7. Львів стане містом комфортним для львів’ян, коли люди відчують, що місцева влада реалізує комплексні заходи з оновлення житлової інфраструктури, зокрема співфінансування: ремонту під’їздів, ліфтів, ремонт та оновлення системи опалення та енергоефективності будинків. Належну увагу приділятимемо питанню екології: чистій воді й чистому повітрю, зеленим зонам, скверам і паркам.
  8. Ми розв’яжемо проблему нестачі місць у садочках і школах, зокрема в нових мікрорайонах, які станом на сьогодні залишаються без належної соціальної інфраструктури. Наш принцип розв’язання цієї проблеми має бути чітким та зрозумілим і полягати у створенні можливостей для відкриття або початку будівництва нового садочка кожного року протягом усієї каденції ради.
  9. Ми зробимо все, щоб молоде покоління обирало Львів й загалом Україну для свого майбутнього. Нашим пріоритетом буде забезпечення якнайкращих умов для освіти, науки, праці, проживання й дозвілля. Пріоритетом у діяльності міської влади стане розвиток громадянського суспільства, діалог з наявними громадськими ініціативами й організаціями, а також заохочення до створення нових форм висловлення та реалізації своїх ініціатив місцевими громадами.
  10. Освіта та виховання наших дітей та молоді є запорукою формування сильної нації та суверенної держави. Тому вважаємо за необхідне розробку нової програми патріотичного виховання і впровадження відповідних уроків у школах за безпосередньої участі у їх формуванні та проведенні учасників Революції Гідності, добровольців, Героїв російсько-української війни на сході. Про ці події діти мають дізнаватися не лише з підручників, а й від тих, хто безпосередньо творив новітню історію незалежної України та продовжує захищати її сьогодні.
  11. Розширення програми будівництва житла для ветеранів АТО/ООС, родин загиблих Героїв. Розробка повноцінної програми із реабілітації ветеранів російсько-української війни, бо це не лише справа громадських організацій, а й обов’язок влади.
  12. Розширення регіональних медичних програм, спрямованих на проведення превентивних заходів з виявлення хвороб на ранніх стадіях. Ініціювання та сприяння створенню першого в Західній Україні Банку грудного молока. Ухвалення програми реконструкції та модернізації комунальних медичних закладів.
  13. Львів стане центром міжнародного туризму згідно з гаслом «Коли ти не відвідав Львова, тоді ти не бачив Європи». За туристами має прийти іноземний капітал, для чого критичною передумовою є викорінення корупції з управління містом. Бо саме корупція та непрозорість не дозволяє владі, залучити до міста іноземні інвестиції.
  14. Українська культура, звільнена з колоніальної залежності Росії, і як частина європейського культурного простору, може найшвидше й найповніше проявити себе саме у Львові. І тому ми маємо намір реалізувати програму «Львів — культурна столиця України».

Чи означає підписання Меморандуму те, що лідер «ВАРТИ» Ігор Зінкевич публічно підтримає кандидата на голову ОТГ Олега Синютку у другому турі виборів, ми запитали у Ірини Гримак, керівника виборчого штабу «Європейської Солідарності», яка обрана депутатом до Львівської обласної ради.

«На цю мить ми є в процесі, — сказала Ірина Гримак. — Наразі ми лише провели переговори стосовно підписання Меморандуму, зафіксували свої позиції — за ініціативою «ВАРТИ». Зараз надішлемо Меморандум усім політичним силам, які пройшли у Львівську міськраду, для того, щоб вони також визначили свої позиції. Відповідно в понеділок, 9 листопада, думаю, вже буде кінцеве розуміння — хто підтримує, хто не підтримує Меморандум, і як об’єднаються сили в майбутній Львівській ОТГ. Щодо будь-яких посад у Львівській ОТГ наразі не йдеться (секретар ЛМР. — Авт.). Мова йде про наміри політичних сил змінювати місто. Ми за ініціативи «ВАРТИ» визначили ряд першочергових функцій, які ми бачимо сьогодні для того, щоб місто динамічно розвивалося.

Схожі новини