Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Андрій Садовий має вибачитися перед журналістами ТРК "Перший Західний" - Ольга Цап

  • 06.11.2020, 12:26
  • 761

Від міського голови Львова Андрія Садового вимагають спростування неправдивої інформації та вибачень журналісти ТРК «Перший Західний»

Про це йдеться у заяві, опублікованій у Facebook директорки ТРК, журналістки Ольги Цап.

Вона, зокрема, наголосила, що Андрій Садовий відмовився брати участь у телепроєкті «Вибори-2020. Політичне ток-шоу», де кандидати на місцевих виборах мали можливість представляти свої програми. Натомість Садовий у ЗМІ безпідставно звинуватив журналістський колектив в упередженості, дозволив собі некоректні зауваження щодо журналістів і поширив неправдиву інформацію.

«Таке висловлювання прикро вразило, обурило і шокувало не лише колектив нашого телеканалу, але й усю адекватну медійну спільноту Львова. Адже, найімовірніше, Андрій Садовий таким чином висловився про проєкт «Вибори-2020. Політичне ток-шоу» та його частину «Битва за крісло мера», учасником якої він відмовився стати, не бажаючи дебатувати з іншими претендентами на посаду голови ОТГ.

У рамках цього проєкту ТРК «Перший Західний» продемонстрував глядачам 38 годин спілкування з кандидатами, експертами, фахівцями і претендентами на посаду голови ОТГ. І все це — у прямому ефірі. Учасниками програм стали понад 100 кандидатів з 12 політичних сил. Запрошення взяти участь у «Битві за крісло мера» отримали УСІ кандидати. Відбулося 5 прямих ефірів. Чому не прийшли на ефір решта — питання до них самих, мабуть боялися відкритого спілкування в ефірі незаангажованого телеканалу. Однак зазначимо: ЖОДНОГО зауваження, закиду, застереження чи будь-якого негативного коментаря щодо упередженості, необ’єктивності чи нерівності умов для усіх учасників програм не було", — повідомляє журналістка.

«Ми з гордістю констатували, що нам вдалося досягнути мети проєкту — створити майданчик для відвертого, повного, гострого і коректного спілкування усіх без винятку політичних сил, аби глядач міг отримати повну та всебічну інформацію про кандидатів та зробити свій виважений та обґрунтований вибір. Наголошуємо ще раз — ЖОДНОГО зауваження до нас не було від ЖОДНОГО учасника проєкту», — констатує Ольга Цап.

«Саме тому таке обурливе і нице висловлювання Андрія Садового глибоко вразило нас усіх. Особливо шокувало журналістську спільноту зверхнє і не до діла панібратське висловлювання А. Садового про автора і ведучого проєкту Вибори-2020, ведучого блоку «Битва за крісло мера» — Віктора Біщука. Про фахового і порядного журналіста, досвідченого медійника, експерта у політичній проблематиці, а ще батька трьох дітей. Якого Андрій Садовий дозволив собі назвати «хлопчиною», та ще й неправдиво «приписати» Вікторові партійну приналежність та кандидування від ЄС.

Дякуємо усім львівським журналістам, які оперативно і голосно висловили обурення такими закидами проти свого колеги, відзначивши абсурдність та нікчемність таких висловлювань про Віктора Біщука. (До слова, 6 листопада Андрій Садовий під час особистого телефонного дзвінка вибачився перед Віктором та пояснив такі висловлювання своєї необізнаністю та «неправильною поінформованістю»)", — повідомляє Ольга Цап.

«Однак особисті вибачення перед журналістом не применшують сказаного про телеканал та колектив. Тому ми не вважаємо вичерпаною ситуацію (після вибачень перед Віктором Біщуком), а вимагаємо від Андрія Садового публічно спростувати свої закиди до ТРК «Перший Західний» та вибачитися перед колективом за сказане в ефірі цього ж ЗМІ.

Також звертаємося до усіх колег-журналістів у ситуаціях, схожих до цієї, не забувати, що ми працюємо в одному полі і знаємо одне одного, а відтак — у спілкуванні зі спікером, якого «занесло», варто втручатися у монолог і повертати гостя до реальності та правди, яким би близьким до власників ЗМІ цей спікер не був", — наголошує медійниця.

Вона також зазначила, що колектив ТРК «Перший Західний» залишає за собою право захищати свою професійну репутацію у судовому порядку.

Схожі новини