Передплата 2024 «Добрий господар»

Створення вільної економічної зони планується також на Заході - Єрмак

  • 06.11.2020, 08:35
  • 540

Створення Вільної економічної зони планується не лише на Донбасі, а й на Заході України

Про це повідомляє керівник Офісу президента Андрій Єрмак у програмі «VIP з Наталією Мосейчук» на телеканалі «1+1», якого цитує пресслужба Володимира Зеленського.

Єрмак зазначив, що створення ВЕЗ планується не лише на Донбасі, а й на Заході України.

Проєкт такої зони перебуває на стадії розробки та обговорюватиметься на рівні експертів і народних депутатів. Він наголосив, що ці дві економічні можливості «повинні спрацювати на об’єднання країни».

Також Єрмак згадав і деокупацію Криму і запевнив, що вона відбудеться, але невідомо коли.

Читайте також: Єрмак розкрив план врегулювання конфлікту на Донбасі

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявляв, що запровадження вільної економічної зони на Донбасі сприятиме залученню інвестицій у регіон і завершенню війни.

25 жовтня, під час місцевих виборів, виборцям біля дільниць задавали «5 питань від президента», одне з яких стосувалося запровадження вільної економічної зони на Донбасі.

Партія «Слуга народу», яка виступила замовником опитування, ініційованого Володимиром Зеленським, оприлюднила лише попередні результати підрахунку відповідей. 26 жовтня, коли було оброблено 74% анкет, на друге запитання щодо ВЕЗ на Донбасі відповіді розділилися майже порівну: 46,70% підтримали, 46,48% висловилися проти.

Група «Рейтинг» на підставі екзитполів повідомляла, що 45% із тих, хто відповідав на 5 питань Зеленського, висловилися за створення ВЕЗ на Донбасі, а з тих, хто не відповідав (це близько половини виборців) — 33% підтримую цю ідею.

Схожі новини