Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Незряча волонтерка в’яже рукавиці на фронт

Щозими вона передає сотні рукавичок бійцям

Днями цілу партію власноруч зв’язаних рукавичок передала бійцям на фронт одна з найстарших волонтерок України Валентина Мазурик. Вона давно втратила і зір, і слух, однак не втрачає надії на мир в Україні.

Жінка змалку мала проблеми зі здоров’ям, а на схилі літ зовсім стала незряча. Поки чула хоч трішки, не особливо скаржилася на життя. А як зовсім перестала розрізняти звуки, для неї світ ніби перестав існувати. Навпомацки ж давно навчилася жити, а як бути, не чуючи слів чоловіка чи подруг, не знала. Аби дружина не впала у депресію, Петро взявся навчати її читати шрифтом Брайля, який опанував в юності, адже сам давно незрячий. Свій зір він втратив у 17 літ, коли захотілося розібрати знайдену гранату. Тоді вибух скалічив очі та відірвав руку…

Вони давно навчилися жити зі своїми проблемами. Але ще більше переживань в сім’ї додалося, як на фронт пішов син пані Валентини Павло. У зоні АТО він захищав Україну майже чотири роки (хоч сам — інвалід ІІ групи!). Служив у Нацгвардії, у батальйоні імені Кульчицького. Якось в розмові з мамою поділився, що взимку хлопцям не вистачає «тактильних» рукавичок, аби пальці не сповзали зі спускового гачка й при цьому не мерзли. І жінка навпомацки стала подібні в’язати! Щозими вона передає сотні рукавичок бійцям. І тепер чергову передачу від солдатської матері відвезли на передову капелани.

А добро повертається сторицею! Аби повернути жінці слух, небайдужі купили для Валентини Мазурик слуховий протез. І знову звуками наповнилося її й так стражденне життя.

Схожі новини