Передплата 2024 ВЗ

Система охорони здоров’я перебуває на межі можливостей, - міністр здоров'я Польщі

  • 05.11.2020, 11:35
  • 554

За словами Адама Нєдзєльського, 25-30 тис. нових випадків коронавірусу на день - це оптимістичний варіант розвитку епідемії

Про це інформує Польське радіо.

Міністр здоров’я Польші Адам Нєдзєльський закликав у середу тих, хто одужав від коронавірусу, здавати кров, що допоможе у лікуванні хворих на Covid-19. Він підкреслив, що плазма, отримана з крові перехворілих осіб, ефективно допомагає пацієнтам із Covid-19. Умова для здачі крові — місяць після формального одужання.

Міністр здоров’я закликав також обмежити соціальні контакти та залишатися вдома.

«Зупинення пандемії на рівні 25−30 тисяч випадків на день є оптимістичним варіантом розвитку пандемії», — заявив Адам Нєдзєльський. Міністр звернувся з проханням про соціальну відповідальність та дотримання правил ізоляції та санітарних обмежень.

Міністр додав, що оптимістичний варіант не передбачав наслідків вуличних протестів та інших зібрань. «Ми не можемо дозволити собі такий варіант. Наша система охорони здоров’я перебуває на межі можливостей. Ми, звісно, робимо чергові кроки для її розвитку, але це час, коли треба ввімкнути екстерне гальмування. Це час, коли ми мусимо обмежити людей, аби зменшить число захворювань», — сказав очільник відомства здоров’я.

Читайте також: Поляки перероблять національний стадіон на ковідний госпіталь

Міністр здоров’я підкреслив, що введені сьогодні чергові обмеження у Польщі є останнім кроком перед запровадженням повного локдауну.

Водночас, за словами радника прем’єр-міністра з питань епідемії професора Анджея Горбана, нині вірус став більш «м'яким», а смертність не перевищує двох відсотків заражених. Професор Горбан при цьому попередив, що раптове збільшення числа захворювань може призвести до перевантаження системи охорони здоров’я. Він додав, що у відділеннях інтенсивної терапії смертність складає понад 60 відсотків.

Професор Анджей Горбан закликав поводитися так, як під час весняного локдауну. «Не тільки втискаємо гальма, але й затягуємо ремені безпеки», — сказав радник прем’єра.

Схожі новини