Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Синютка: впродовж десяти місяців влада боролася з коронавірусом відосиками

  • 04.11.2020, 18:25
  • 744

Тестування і збільшення ліжко-місць – два першочергових завдання для центральної і місцевої влади

Про це народний депутат від «Європейської Солідарності», кандидат на посаду голови Львівської ОТГ Олег Синютка сказав в коментарі телеканалу «Прямий».

«Ми розуміємо, що впродовж десяти місяців влада боролася з коронавірусом відосиками, фейсбуками, і іншими методами, які нічого не мають спільного з конкретними діями. Тому сьогодні, якщо влада хоче залякати людей, а саме це ми почули з вуст міністра охорони здоров’я, то це точно не є той спосіб, який сьогодні вирішить проблему», — зауважив політик.

«Вирішувати проблему треба двома речами. Перша річ — це тестування. Бажано, щоб це було безкоштовне фінансування, або хоча б тестування вартістю 300 гривень, про що сьогодні говорять і бізнесмени і комерційні підприємства, які надають ці послуги. І аж ніяк це не може коштувати більше тисячі гривень, як це є сьогодні. Це збільшення кількості ліжкового фонду. Сьогодні, наприклад, у Львові ми маємо ситуацію коли є вільні приміщення, в яких можна розгорнути декілька сотень додаткових ліжок. Причому в одному з цих приміщень, колишній лікарні на Божеленського, є навіть розведений кисень. І питання до центральної влади, до місцевої влади, чому ви далі займаєтеся відосиками, а не вчиняєте конкретні дії для порятунку людей?» — акцентував Олег Синютка.

Також народний депутат прокоментував проект бюджету на наступний рік і назвав його черговою «казкою від Зеленського».

«Проект бюджету на наступний рік — це така нова казочка від Зеленського про нереальні речі, в тому числі пов’язані з фінансами. Подати більше 3000 пропозицій, збільшити бюджет на 20 мільярдів — таке враження, що ці люди живуть у віртуальній реальності. Приймати бюджет в такому вигляді не можна, тому що він нереалістичний і не відповідає реальним можливостям економіки», — переконаний народний депутат.

«Сьогодні ми бачимо, як влада продовжує тиск на дрібний і мікробізнес. Це не вирішить питання. Сьогодні треба зайнятися створенням додаткових робочих місць, дати нашим підприємцям можливість експортувати продукцію і боротися на ринках. А всередині країни зайнятися протекціонізмом», — наголошує Олег Синютка.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень