Передплата 2024 «Добра кухня»

ФІДЕ, оприлюднила нові рейтинги найкращих шахісток і шахістів. Сестри Музичук – у десятці

Міжнародна шахова федерація, ФІДЕ, оприлюднила нові рейтинги найкращих шахісток і шахістів. У перших сотнях серед жінок і чоловіків – по шість представників України, серед дівчат і юнаків – по троє

Очолюють «дорослі» рейтинги, як і раніше, чин­ний чемпіон світу Магнус Карлсен (Норвегія) і багаторазо­ва чемпіонка світу Хоу Іфань (Ки­тай).

У жіночому рейтингу ФІДЕ ви­сокі місця у першій десятці посі­дають сестри-львів'янки Музичук, Марія (2544, 6) і Анна (2535, 8). Ще одна шахістка з міста Лева, Ната­лія Букса, на 56-му місці (2410). У першій сотні чоловічого рейтингу троє львів’ян — Юрій Криворучко (2699 балів, 37-ме місце), Олек­сандр Арещенко (2687, 47) і Ва­силь Іванчук (2678, 58).

Тим часом після завершення командних змагань Всесвітніх ін­телектуальних студентських ігор, у яких шахова збірна України була сьомою, відбувся турнір 16 най­сильніших команд, які за олімпій­ською системою розіграли приз у рапіді (онлайн). Тут добре себе проявили молоді українці: обіграли Кубу, Сербію (срібного призера Інтелектуальних ігор) і Білорусь. У фіналі українці по­ступилися чемпіону Ігор, збірній Китаю (1,5:2,5). За студентську команду України виступали Єв­ген Рошка, Владислав Бахмаць­кий, Юлія Осьмак, Олена Мар­тинкова і Пенг Лі Мін.

Схожі новини