Передплата 2024 «Добрий господар»

Другий тур виборів голови Львівської ОТГ – 22 листопада

Теледебати між Садовим і Синюткою, ймовірно, 18 листопада

Другий тур виборів голови Львівської ОТГ відбудеться у неділю, 22 листопада. Цю дату призначила міська територіальна виборча комісія після офіційного оприлюднення результатів першого туру. У другому турі зійдуться чинний міський голова Львова Андрій Садовий, за якого у першому турі проголосувало 40,09% виборців (91 тисяча 131 голос), та народний депутат України від «Європейської Солідарності», ексголова Львівської ОДА Олег Синютка — 31,1% (70 тисяч 682 голоси). Явка виборців у першому турі виборів становила 39,47%.

Тим часом львів’яни досі не зна­ють, чи відбудуться телевізійні де­бати між кандидатами на посаду го­лови Львівської ОТГ. Згідно із законом, такі дебати повинні відбутися напере­додні другого туру виборів. Обидва кан­дидати заявляють, що готові дебатува­ти, проте до реальних домовленостей не доходить…

Андрій Садовий розповів «ВЗ», що готовий до дебатів, але вони, на дум­ку міського голови Львова, мають від­бутися лише на каналі «UА.Суспіль­ний». «Міська виборча комісія офіційно ухвалила рішення, що другий тур вибо­рів у Львові буде 22 листопада. Тому за­раз можна буде говорити й погоджувати день і годину дебатів, — заявив Садовий. — Гадаю, „Суспільне“ якісно організує де­бати. Це структура, до якої є довіра і яка живе за наші з вами податки».

Журналістка «ВЗ» звернулася по ко­ментар до Олега Синютки. «На „Суспіль­ному“ є проблема із захворюванням на коронавірус, — зазначив Синютка. — Я прихильник того, щоб дебати відбулися. Бо чесна і відкрита розмова про наболілі проблеми Львова повинна змусити лю­дей остаточно прийняти рішення, за яко­го кандидата голосувати у другому турі».

А тим часом…

Суспільний мовник «UA: ЛЬВІВ» надіслав обом кандидатам на по­саду голови Львівської ОТГ запро­шення на участь у телевізійних дебатах (18 листопада о 19:25). Те­леканал готовий не лише висту­пити незалежним майданчиком для проведення дебатів кандида­тів другого туру виборів, а й надати сигнал трансляції іншим зацікавле­ним телемедіа. Про це повідомила продюсерка Львівської філії «Сус­пільного» Ірина Сандуляк.

Схожі новини