Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тариф на передачу електроенергії зросте на 30%

  • 04.11.2020, 16:50
  • 746

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) підвищила тариф на передачу електроенергії до 312,76 грн/МВт-год з 240,23 грн/МВт-год

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

«Тариф на передачу в грудні 2020 року становитиме 312,76 грн/МВт-год. Таке рішення затверджено на засіданні НКРЕКП 4 листопада», — йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначили, що затверджений регулятором тариф на грудень 2020 року є мінімально можливим, оскільки покриває лише ті витрати, які компанія вже понесла по факту. Насамперед це відрахування до державного бюджету за 2019 рік та компенсація витрат постачальників універсальних послуг на сплату «зеленого» тарифу приватним домогосподарствам.

За словами голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького, компанія не є прихильником суттєвого підвищення тарифу, але Укренерго знаходиться в становищі, яке не дозволяє утримувати тариф на рівні, що не покриває певні статті видатків, передбачених законодавством.

«При цьому ми найбільше з усіх зацікавлені в тому, щоб тариф на передачу залишався стабільним, і для фінансування „зеленого“ тарифу було знайдено додаткові джерела фінансування, застосовано всі механізми, передбачені законодавством, а також залучені кредитні кошти, щоб якомога швидше виправити нашу фінансову ситуацію», — цитує видання слова Кудрицького.

Схожі новини