Передплата 2024 ВЗ

За межами лікарень з’явиться ще 25 тис. ліжок для хворих на коронавірус

  • 04.11.2020, 16:10
  • 522

Додаткові ліжка для хворих на Covid-19 готуються встановити у спорткомплексах і виставкових залах

Прем’єр-міністр України доручив головам обласних державних адміністрацій розгорнути додатково 25 тис. ліжок для пацієнтів з коронавірусом за межами лікарень. Відповідне доручення головам ОДА він дав у середу, 4 листопада, під час наради.

Як повідомила пресслужба уряду, на нараді було порушено питання збільшення кількості ліжкомісць із підключенням до подачі кисню та розширення ліжкового фонду коштом інших об’єктів інфраструктури. Прем’єр-міністр наголосив головам ОДА, що необхідно готувати додаткові приміщення, де будуть розставлятися ліжка і де прийматимуть хворих на Covid-19.

«Нам потрібно 25 тисяч додаткових ліжкомісць у спорткомплексах, виставкових залах і всіх інших приміщеннях, які обладнані всім необхідним, без потреби в ремонтах, з теплом, де ми можемо приймати людей. Питання „якщо вони будуть потрібні“ не стоїть. Їх треба починати готувати під додаткові ліжкомісця. Без обговорень», — наголосив Шмигаль.

Він додав, що голови облдержадміністрацій мають зробити всі ці речі негайно.

«Це невідкладне доручення. Треба рухатися дуже швидко й оперативно», — наголосив голова уряду.

Прем’єр-міністр закликав голів обласних державних адміністрацій шукати найпростіші способи для постачання кисню до точок підключення, щоб якнайшвидше підключити ліжка без проведення будівельних робіт.

Схожі новини