Передплата 2024 «Добрий господар»

Президент не міг не знати, що КС готує скандальне рішення – ексголова Офісу президента 

  • 04.11.2020, 14:50
  • 776

Андрій Богдан вважає, що про підготовку рішення Конституційного суду щодо антикорупційних положень знало оточення президента Володимира Зеленського, а його повинні були попередити про це

Про це йдеться у публікації Української правди «Андрій Богдан: Вони шукають, де був системний збій на виборах. Ребята, системний збій — це ви»

«Президент же заявляє, що це диверсія проти України, так? Так диверсія проти України — це злочин. Тобто в тебе є спецслужби, які точно тебе інформували, що готується такий злочин. Яка твоя була реакція? Ніякої. Яка робота проводилася? Ніякої.

Це ж кримінальна стаття, якщо ти знаєш про підготовку злочину і не реагуєш. Правильно? Тобто треба реагувати було в той час, коли ти вже довів до того, що мовчиш і робиш вигляд, що все нормально, і таким чином даєш сигнал, що ти не проти. Публічно навіть".

Богдан стверджує, що про підготовку відповідного рішення мав знати представник президента в К С Федір Веніславський. «Він не міг не знати. Це його робота, він не міг не попередити про загрозу», — каже ексголова Офісу президента.

Окрім того, Богдан впевнений, що про таке рішення знали і в спецслужбах. «Це неможливо, не існує такого варіанту, щоб вони не доповіли (Зеленському — УП)», — заявив він.

Водночас колишній друг президента вважає, що рішення КС «протирічить логіці» та не має відповідного обґрунтування.

«Але лікувати хворобу розстрілом не варіант», — каже він про ініціативу Зеленського припинити повноваження суддів Конституційного суду.

На думку Богдана, ініціатива президента щодо розпуску КС може бути підставою для імпічменту, оскільки те, що він робить — це кримінальна стаття.

«Це може бути підставою для процедури імпічменту. Політично президент діє правильно. Але ти мав це розуміти, ти мав до цього готуватися, ти мав це робити завчасно», — сказав колишній соратник президента.

Зазначимо, президент Зеленський допустив розпуск Верховної Ради, якщо депутати не знайдуть вихід із конституційної кризи, для чого він пропонує звільнити всіх суддів Конституційного суду й оновити склад КС.

Водночас, Зеленський вважає найкращим виходом із конституційної кризи в Україні добровільну відставку суддів Конституційного суду.

Схожі новини