Передплата 2024 «Добрий господар»

Віддалену роботу врегулюють на законодавчому рівні

  • 03.11.2020, 16:30
  • 607

Верховна Рада підтримала за основу проєкт закону №4051, який удосконалює правове регулювання дистанційної роботи

Це рішення підтримало 311 народних депутатів, передає Еспресо.TV.

Згідно з пояснювальною запискою до проєкту закону, він передбачає запровадження двох форм роботи — дистанційної та надомної.

Зокрема, надомна робота — це коли оплачувана робота виконується за місцем проживання працівника, або в інших заздалегідь обраних ним приміщеннях. Дистанційна робота — це робота поза приміщенням роботодавця в будь-якому місці за вибором працівника. При цьому зазначається, що при виконанні дистанційної роботи працівник самостійно обирає власне робоче місце та персонально відповідає за безпеку умов праці.

Закон також передбачає, що роботодавець при укладанні трудового договору про дистанційну або надомну роботу матиме право отримувати відомості про місце проживання працівника або інше місце за його вибором, де буде виконуватися робота.

Також передбачається можливість онлайн ознайомлювати працівника при прийомі на роботу з правилами трудового розпорядку, колективним договором, локальними нормативними актами та іншими необхідними документами. Також передбачається можливість дистанційного ознайомлення працівника з вимогами щодо охорони праці.

Схожі новини