Передплата 2024 ВЗ

Южаніна стала на захист ФОПів: закликаємо позбутися законодавчих норм, через які можна тиснути на малий та середній бізнес

  • 03.11.2020, 15:09
  • 608

Ухвалені монобільшістю зміни до Податкового кодексу розширили повноваження контролюючих органів і створили інструменти для тиску на бізнес

Про це народна депутатка від «Європейської Солідарності» Ніна Южаніна наголосила з трибуни парламенту.

«Всі ми пам’ятаємо проект закону 1210, який став законом 466, яким були запроваджені кардинально нові фіскальні інструменти, дискредитаційні норми, які значно розширили повноваження контролюючих органів, змінили баланс взаємовідносин між контролюючими органами і платником податків», — нагадала Южаніна.

«Протягом 3,5 місяців ми чекали, що президент накладе вето на цей проект закону, але він поступив по-іншому. При цьому сказав своїй команді — „Слугам народу“, що вони мають після підписання цього закону до строку, коли всі ці норми запрацюють, внести зміни і відмінити ці дискредитаційні норми. Фракція Зеленського не зробила цього. Тому мій альтернативний проект закону стосується саме тих змін, які вкрай необхідні для всього бізнесу: для малого, середнього, великого», — наголосила народна депутатка.

Вона запропонувала виключити всі дискредитаційні норми з закону, адже вони суперечать Конституції України.

«Я пропоную виключення всіх норм, які запроваджують концепцію вини та збільшення відповідальності платників податків. Про це багато дискутували, і Верховний Суд, і Асоціація правників України. Всі сказали, що ці норми є розмитими, неконкретними, і суперечать Конституції України», — підкреслила представниця «Європейської Солідарності».

Схожі новини