Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні оновили штрафи за маски

  • 03.11.2020, 17:30
  • 1 014

У Верховній раді 251 нардеп, більшість з яких представники "Слуги народу", в першому читанні прийняли законопроєкт №3890, який зобов'язує підприємства стежити за тим, щоб відвідувачі правильно носили маски

Карати будуть тих, хто впустить у громадський транспорт, торгові центри і будь-які інші заклади відвідувачів, у яких маски надіті на підборіддя. Їм доведеться заплатити штраф у розмірі від 3400 до 5100 грн.

«За пропуск, допуск особи в громадські будівлі, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, зокрема і респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, а також і виготовлених самостійно або невжиття заходів щодо перебування людини в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту, суб'єкт господарської діяльності сплачує штраф у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян «, — йдеться в законопроєкті.

Раніше очільник МОЗ Максим Степанов на своєму брифінгу 31 жовтня звернувся до голови В Р Дмитра Разумкова та народних депутатів із проханням підтримати законопроєкт щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення протиепідемічних правил.

Документ був поданий урядом ще в липні. Він передбачає накладання штрафів за перебування без масок чи респіраторів у громадських закладах та транспорті у сумі від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів, тобто від 170 до 225 грн.

Схожі новини