Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львів’ян запрошують долучитись до написання радіодиктанту

  • 03.11.2020, 19:50
  • 1 130

Його проведуть 9 листопада о 9.00 год в ефірі Українського радіо та Радіо Культура

Ювілейний ХХ радіодиктант національної єдності цього року відбудеться 9 листопада о 9.00, повідомив член правління Суспільного, відповідальний за платформу радіо і керівник радіодиктанту Дмитро Хоркін, йдеться на Українському радіо.

Текст для диктанту написав письменник і видавець Іван Малкович. Науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Читатиме диктант знаменита акторка Римма Зюбіна.

Спецпроєкт стартуватиме в ефірі Українського радіо та Радіо Культура о 9.00. Ведучі в студії розкажуть історію диктанту й дадуть змогу всім охочим підготуватися до написання. Сам радіодиктант почнеться о 9.15.

За словами Дмитра Хоркіна, щороку вони отримують 20−30 тисяч листів із диктантами від наших слухачів і глядачів.

«Усі навчальні заклади України отримають розсилку із запрошенням узяти участь у диктанті та покроковою інструкцією, як його писати. Представники дипломатичних місій — також часті учасники радіодиктанту. Але радіодиктант національної єдності писатимуть усюди — у кав’ярнях, музеях, театрах, на виробництвах та в офісах», — каже Дмитро Хоркін.

Час для надсилання готового тексту — доба. Текст диктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада об 11.00 год.

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн.

Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 1 001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада.

Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку [email protected]. Після оприлюднення диктанту електронні листи не прийматимуть.

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт, щоб можна було надіслати диктант за допомогою будь-якого гаджета. Її оприлюднять на сайті ukr. radio 9 листопада.

Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту. Результати оголосять упродовж 1−2 місяців залежно від кількості отриманих листів.

Трансляція відбудеться:

  • радіо — Українське радіо, Радіо Культура;
  • телебачення — UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА та регіональне суспільне телебачення;
  • інтернет — ютуб-канал та фейсбук-сторінка UA: Українське радіо.

Схожі новини