Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Адвоката Януковича Олександра Бабікова звільнили із ДБР: ЗМІ

  • 03.11.2020, 10:10
  • 750

Виконувач обов’язків директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов підписав наказ про звільнення першого заступника Олександра Бабікова, який був адвокатом експрезидента-втікача Віктора Януковича

Про це пише Українська правди посилаюсь на джерела у керівництві ДБР та правоохоронних органах

«Дійсно, Сухачов підписав пізно увечері у п’ятницю такий наказ, не ознайомивши з ним Бабікова. Підставою є нібито постійний конфлікт інтересів через роботу в „Аверлекс“ (адвокатське об’єднання — ред.). Хоча у Бабікова є всі документи, які це спростовують. Станом на теперішній час Бабіков на лікарняному. Юридично наказ Сухачова не реалізований та не має під собою законного обґрунтування. Але маємо те що маємо», — йдеться у повідомленні.

За даними УП, проблеми у Бабікова почались через його активність у кількох справах, в тому числі щодо розслідування «справи вагнерівців».

«Минулого тижня був дуже чутливий запит у офіс по „вагнерівцях“, який вчинив багато галасу», — переконує співрозмовник УП в ДБР.

Сухачова у Держбюро вважають близьким до куратора силових органів в Офісі президента Олега Татарова.

Інший співрозмовник УП в правоохоронних органах каже, що щодо Бабікова є рішення НАЗК про конфлікт інтересів, і тому «логічно було його звільнити».

Схожі новини