Передплата 2024 «Добра кухня»

Напади представників Джихаду у Відні: є вбиті та поранені

  • 03.11.2020, 08:30
  • 874

Внаслідок атаки терористів у центрі Відня загинуло двоє цивільних: перехожий та жінка, що невдовзі померла в лікарні

Про це передає Українська правда. Правоохоронці зазначають, що офіцер застрелив одного підозрюваного. Серед поранених — один поліцейський. Зазначається, що щонайменше один із терористів зміг втекти. Поліція досі його шукає.

Влада просить людей не виходити на вулицю, а якщо вони там — заховатися, не користуватися громадським транспортом і уникати скупчень людей.

Міністр внутрішніх справ Австрії повідомив, що через теракт посилюється прикордонний контроль із державами-сусідами.

Міський голова Відня додав, що наразі декілька спецпідрозділів шукають ймовірних нападників. Територія пошуку не обмежується лише столицею, тому що «злочинці доволі мобільні».

Окрім того, канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що армія бере під охорону міські об'єкти, поки поліція займається антитерористичною операцією. За його словами, злочинці були дуже добре озброєні та професійно підготовлені.

Відповідальність за напади у Відні взяли на себе Джихадисти, — прибічники «Ісламської держави»,

Про це повідомляє американська компанія SITE Intelligence Group, яка стежить за інформаційною активністю бойовиків, передає Громадське.

За даними ресурсу, джихадисти заявили, що атаки у Відні стали «платою за участь Австрії» в очолюваній США коаліції по боротьбі з терористичною організацією «Ісламська держава».

Схожі новини