Передплата 2024 «Добрий господар»

Картопляна запіканка з куркою та грибами: проста страва на вечерю

  • 02.11.2020, 20:15
  • 996

Вершкова консистенція грибів та картопляний гарнір - найбільш вдале поєднання, щоб завершити цьогорічний щедрий сезон грибів

Простий рецепт картопляної запіканки з куркою і грибами подає BBC.Україна.

Інгредієнти:

  • Очищені гриби — 300 г.
  • Сіль та перець
  • Курячий бульйон — 500 мл.
  • Лавровий лист
  • Картопля — 500 г.
  • Оливкова олія — 2 ч. ложки
  • Вершкове масло — 20 г.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Курячі грудки — 2 шт.
  • Борошно — 1 ст. ложка

Розігрійте духовку до 200 градусів. Скип'ятіть курячий бульйон, додайте туди очищені та нарізані гриби, лавровий лист і варіть до готовності.

Тим часом очистіть картоплю. Варіть її, доки та не стане дещо м'якою, але ще не буде до кінця готовою. Залиште картоплю охолоджуватись, а тоді наріжте її кружальцями.

Обсмажте у великій сковороді на оливковій олії пошинковану цибулю. Тоді додайте порізану кубиками курячу грудку, обсмажуйте її кілька хвилин. Потім додайте борошна, тушкуйте п'ять хвилин, приправте перцем та сіллю.

Влийте гриби та бульйон в сковороду з куркою, як слід перемішайте. Суміш викладіть у форму для випікання розміром 18 на 24 см.

Зверху викладіть скибочки картоплі, змастіть їх вершковим маслом.

Випікайте у духовці страву 35−40 хвилин, доки картопля не стане хрусткою і золотистою, а начинка не закипить.

Подавайте страву гарячою.

Смачного!

Схожі новини