Передплата 2024 «Добра кухня»

Київський Палац спорту перетвориться на ковідний шпиталь

  • 02.11.2020, 16:35
  • 906

Міністерство охорони здоров'я розпочинає розгортання мобільного шпиталю в Києві, у Палаці спорту

Про це в інтерв'ю «Сегодня» сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Він розповів, що вже навіть є попередні кошториси, які зараз доопрацьовують.

«Ми дізналися про потреби щодо обладнання, дали завдання ДП „Медичні закупівлі“, щоб там проаналізували ціни, і запускаємо постанову, якою виділимо на це кошти. Після — починемо розгортати шпиталь у Палаці спорту», — розповів Ляшко.

Він також роз'яснив, які є вимоги до таких мобільних шпиталів.

«Це шпиталі, які мають бути розгорнуті в пристосованих приміщеннях, що мають опалення, вентиляцію, санітарно-технічні умови. Тобто це великі площі, на яких додатково розміщуються ліжка таким чином, щоб була велика блокова система, де можна буде підвести кисень до ліжко-місць, забезпечити реанімаційні відділення, кімнати для медичного персоналу», — пояснив Ляшко.

Читайте також: До «червоної» зони потрапили одинадцять міст України

За його словами, зараз уже визначено, яка кількість обладнання потрібна для мобільного шпиталю. Водночас Ляшко наголосив, що проблема полягає не стільки в забезпеченні обладнанням, скільки в забезпеченні медичними кадрами. Адже зі збільшенням кількості медичних ліжок проблема збільшення кількості медичного персоналу не вирішиться сама собою.

Схожі новини