Передплата 2024 «Добра кухня»

За два дні до виборів: оприлюднили рейтинг кандидатів у президенти США

  • 01.11.2020, 18:35
  • 966

Після проведення першого раунду дебатів кандидат у президенти США Джозеф Байден збільшив відрив від конкурента Дональда Трампа до 13%

Що цікаво, всього за день до дебатів відрив становив практично невідчутних 2%. Та далі ще гірше — через кілька днів Байден наростив перевагу до 16%.

Рейтинги кандидатів за два дні до виборів

За два дні до виборів у США у гонитві за посаду президента лідирує кандидат від демократів Байден. Опитування американців проводили 23 — 26 жовтня CNN та SSRS.

  • Джозеф Байден — 54%,
  • Дональд Трамп — 42%.

Зауважимо, ще на початку жовтня рейтинг Байдена був дещо вищий. Тоді за нього готові були віддати голос 56% американців. Підтримка демократа зменшилася після другого раунду президентських дебатів.

Яка була підтримка у Байдена та Трампа після перших дебатів

Опитування щодо рейтингів кандидатів у президенти США Байдена й Трампа спільно провели телеканал CNBC і компанія Change Research, повідомляє The Hill.

  • Джозеф Байден — 54%;
  • Дональд Трамп — 41%.

Крім того, в американців запитали, хто, на їхню думку, краще виступив на дебатах. Тут Джо Байдена підтримали одразу 53% опитаних, а Дональда Трампа — лише 29%.

Водночас одразу 45% опитаних висловили переконання, що чинний президент Трамп виступив на дебатах гірше, ніж вони очікували. Про Байдена таке сказали лише 11% опитаних. Одразу 77% американців зізналися, що їм було соромно за такі дебати.

Читайте також: Безпрецедентно емоційні: у США відбулися перші дебати Трампа та Байдена

Цікаво, що всього за кілька днів відрив кандидатів зріс від 2% до 13%, але лише 2% опитаних сказали, що змінили свою думку про кандидатів внаслідок першого етапу дебатів.

Якою була ситуація до дебатів:

  • Джо Байден — 47%;
  • Дональд Трамп — 45%.

Такі дані свідчили про те, що підтримка чинного президента зростала. У порівнянні з серпнем — на 3%. Водночас Байден навпаки втрачав симпатії населення.

Тоді 94% усіх виборців сказали, що вже визначились, за кого голосуватимуть. На думку 5% американців на результати виборів ще можна вплинути. Лише третина виборців планують голосувати поштою або заочно, решта таки планують відвідати дільниці.

Для порівняння — попередні зрізи рейтингів кандидатів

  1. У квітні Байден був попереду на 6 — 10%.
  2. А вже у кінці травня та в червні — не менше ніж на 10%.
  3. У липні 2020 року розрив між кандидатами також складав близько 10% на користь Байдена.
  4. У серпні 2020 за Байдена були готові проголосувати 50% виборців, за Трампа — 46%.

На що цікаво звернути увагу, спостерігаючи за кампанією у США

Найвищий рейтинг Байдена фіксували ще у жовтні 2019 року — тоді мовилося про 56%, а у Трампа було 39%. Тобто до липня 2020 року суперники повернулися до статусу кво перед початком передвиборчої кампанії, а головне — перед початком пандемії COVID-19, яка суттєво вдарила по ситуації у Штатах в усіх аспектах.

Дональд Трамп, попри будь-які рейтинги та новини, продовжує впевнено стверджувати, що є надзвичайно популярним та з легкістю чи й розгромом переможе усіх опонентів на виборах. А особливо Байдена, який «не здатен керувати країною».

Схожі новини