Передплата 2024 ВЗ

Австрія вводить безпечний для бізнесу локдаун

  • 01.11.2020, 13:35
  • 715

Вдруге за часи пандемії COVID-19 Австрія запроваджує посилений карантин. Влада аргументує необхідність цього кроку тим, що система охорони здоров'я має "не безмежні можливості"

Австрійці прагнуть уникнути перевантаження медичної системи (кількість інфікованих коронавірусом у Європі стрімко зростає), а тому вводить комендантську годину та інші обмеження. Про це заявив федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц, пише Укрінформ.

Читайте також: «Альтернативи немає»: Британія повертається до жорсткого карантину

Курц оголосив, що країна з півночі третього листопада і щонайменше до кінця місяця йде на локдаун.

«В Австрії — одна з кращих систем охорони здоров'я у світі, проте і її можливості не безмежні», — попередив Себастьян Курц.

«Як і навесні, треба буде відмовитися від багатьох важливих для нас сфер», — додав політик. Мовиться про такі обмеження:

  • Заборонять проводити культурні та спортивні заходи (крім професійного спорту), а також заходи дозвілля.
  • Не працюватимуть театри, опери, концертні зали, кінотеатри, фітнес-зали та басейни.
  • Припиняють прийом туристів готелі (але тих, хто їде у відрядження, будуть поселяти).
  • Не обслуговуватимуть відвідувачів заклади громадського харчування (працюватимуть тільки на доставку).
  • Зустрічатися у колі понад двох домогосподарств — заборонено.

З 20:00 і до 06:00 діятиме комендантська година (виходити можна — на роботу, щоб допомогти іншим людям, для купівлі продуктів і ліків, а також для пробіжки, прогулянки чи вигулу собаки).

Учні старших класів та студенти вишів навчатимуться дистанційно. Молодші та середні класи шкіл і дитсадки поки працюватимуть, але уряд залишає за собою право передумати.

Що важливо, усім закладам, постраждалим від нових обмежень, уряд компенсує 80% обігу із розрахунку прибутку за листопад 2019 року.

Схожі новини