Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Ковідна» професія: дослідники США визначили, де люди частіше хворіють на коронавірус

  • 31.10.2020, 19:10
  • 922

Ці працівники, швидше всього, стали “значним джерелом розповсюдження” хвороби, адже троє з чотирьох досліджених, у яких було виявлено коронавірус, не мали симптомів COVID-19

Працівники продовольчих магазинів, а надто ті, хто постійно контактує з клієнтами, більше за інших заражаються на коронавірус. Про це свідчать результати нового дослідження, опублікованого у журналі «Медицина в праці та в навколишньому середовищі» (Occupational and Environmental Medicine), передає Голос Америки.

Дослідники взяли мазки на коронавірус у 104 працівників у магазинах американського міста Бостон в травні. У 20% з них підтвердився позитивний результат, що вп"ятеро перевищило ймовірність позитивного тесту серед працівників інших професій в тій же громаді.

Видання CNN також повідомляє, що ці професії, швидше всього, стали «значним джерелом розповсюдження» хвороби, адже троє з чотирьох досліджених, у яких було виявлено коронавірус, не мали симптомів COVID-19.

«Ми були здивовані побачити настільки велику кількість людей без симптомів. Це, безумовно, дуже насторожує, оскільки це означає, що працівники продуктових магазинів прямо контактують з клієнтами і є своєрідними посередниками вірусу, практично суперпоширювачі», — розповів доктор Джастін Янг, доцент Школи медицини у Бостонському Університеті та дослідник Гарвардської школи з охорони здоров'я, який був залучений до дослідження.

91% з усіх опитаних сказали, що постійно носили маску на роботі, але лише 66% респондентів визнали, що дотримувались соціальної дистанції.

Схожі новини