Передплата 2024 ВЗ

Обмеження по-французьки: за порушення карантину саджатимуть до в’язниці

  • 31.10.2020, 11:50
  • 563

У Франції за систематичне порушення карантину запроваджено позбавлення волі на пів року

Про це йдеться у рішенні уряду країни щодо запровадження з 30 жовтня обмежувальних заходів на протидію другій хвилі пандемії COVID-19, повідомляє Укрінформ.

За порушення обмежень домашнього карантину мінімальний штраф становить 135 євро. Він може бути збільшений до 375 євро у випадку несплати або відсутності оскарження упродовж визначеного періоду.

У випадку повторення порушення протягом 15 днів фінансове покарання становитиме 200 євро зі збільшенням до 450 євро у випадку невчасної сплати без відсутності оскарження.

Після трьох порушень за місяць особа може отримати покарання у вигляді штрафу у 3750 євро та ув'язнення на шість місяців.

Із 30 жовтня та щонайменше до 1 грудня у Франції відновлено режим загальнонаціонального карантину.

У країні закриті ресторани, бари, кафе, спортивні зали, перукарні, інші установи, які не мають критичного значення для життя людей. Це ж стосується й більшості торговельних закладів за винятком продовольчих маркетів і крамниць.

Вводяться обмеження і заборони на публічні зібрання, включаючи особисті контакти, за винятком членів родини.

В умовах нових обмежень продовжать роботу дитячі садки та шкільні навчальні заклади. Дітям дозволено переміщатися до своїх садочків та шкіл, а батькам їх супроводжувати.

Залишити домівку можна за потреби піти у магазин за покупками; на роботу та повернення додому; до лікаря та в аптеку; за терміновими сімейними обставинами; з метою догляду за хворою особою; за судовими чи адміністративними викликами; виконання громадсько-значущих завдань.

Також громадяни можуть вийти на прогулянку, займатися фізичною активністю, вигулювати домашніх тварин, але упродовж доби на період не більше однієї години та на відстані не далі одного кілометра від домівки.

Із кожним залишенням помешкання треба заповнювати у друкованому форматі або генерувати онлайн спеціальний документ із вказанням персональних даних, домашньої адреси, часу виходу та причини.

Схожі новини