Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Через поширення COVID-19, у Бельгії запровадили жорсткий карантин

  • 31.10.2020, 12:10
  • 578

Обмеження діятимуть щонайменше півтора місяця

Бельгія запровадила повторний карантин через збільшення кількості нових випадків захворювання на коронавірус. Про це повідомив глава бельгійського уряду Александер Де Кроо, пише The Brussels Times.

Нові обмеження діятимуть із 1 листопада до 13 грудня. Під час карантину усі магазини, які не продають товари першої необхідності, будуть зачинені. Також закриють заклади, які передбачають тісного контакту із людьми, зокрема салони краси чи перукарні.

Уряд також обмежив соціальні контакти. Бельгійцям із різних домогосподарств можна відвідувати один одного лише раз на тиждень. Виняток стосується лише одиноких осіб — їх можна відвідувати двічі. Обмежуються і зібрання громадян, на відкритому просторі можна збиратися не більше чотирьох осіб, при цьому дотримуватися дистанції та носити маску.

Канікули у навчальних закладах продовжили до 15 листопада.

Минулої доби, 30 жовтня, у Бельгії зафіксували 23,9 тис. нових випадків захворювання на коронавірус. З початку пандемії — 392 тис.

Жорсткі карантинні обмеження повернули щонайменше чотири країни-члени Європейського Союзу — Ірландія, Чехія, Німеччина та Франція.

Схожі новини