Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Компенсація за житло: студенти зможуть повернути гроші за гуртожитки, в яких не жили через карантин

  • 31.10.2020, 10:30
  • 1 802

Кошти за період карантину в гуртожитку мають бути повернені студентам або зараховані як платіж на наступний період проживання

За студентами, які виїхали з гуртожитків з 15 жовтня до 15 листопада, має обов’язково зберігатися місце проживання. Про це заявив очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет, повідомляється на сайті МОН.

Зазначається, що Уряд та МОН лише рекомендували студентам за можливості залишити гуртожитки на час введення карантинних заходів. Відтак, примусово виселяти студентів з гуртожитків не мають права.

«Враховуючи автономію закладів вищої освіти, ми рекомендували за можливості звільнити гуртожитки. Але прописали, що діти-сироти, діти з тимчасово окупованих територій, з „червоної“ карантинної зони, студенти, які перебувають на навчально-виробничій практиці або працюють, іноземці та особи без громадянства залишаються проживати у гуртожитках, дотримуючись усіх рекомендацій МОЗ та Головного державного санітарного лікаря», — розповів Шкарлет.

За його словами, МОН постійно в діалозі з університетами стосовно цього питання і скарг поки що не було. У разі порушення прав студентів він закликав звертатися на «гарячі лінії» Державної служби якості освіти.

Також у повідомленні нагадується, що на позачерговому засіданні Уряду прийнято рішення рекомендувати закладам загальної середньої освіти встановити канікули з 15 до 30 жовтня, у наступний період можливий перехід на дистанційне і змішане навчання з урахування епідеміологічної ситуації. Закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти — перейти з 15 жовтня до 15 листопада на дистанційну форму навчання з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків (окрім сиріт; осіб, позбавлених батьківського піклування; здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій, «червоних» карантинних зон; іноземних громадян та осіб без громадянства; здобувачам освіти, які поєднують навчання з роботою).

Схожі новини