Передплата 2024 «Добра кухня»

У ТКГ домовились дотримуватись режиму «тиші»

  • 31.10.2020, 08:50
  • 587

Учасники позачергового засідання робочої підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі домовилися дотримуватися режиму припинення вогню

«Українська делегація зажадала від російської сторони та запросила допомоги у представників ОБСЄ вжити негайних заходів щодо припинення порушення режиму припинення вогню та ескалації збройного конфлікту, яка має ознаки заздалегідь запланованої», — наголошується в повідомленні української делегації в ТКГ у Facebook.

Також в українській делегації назвали головні результати сьогоднішнього засідання. Зокрема, сторони обговорили інциденти, які мали місце та призвели до трагічних наслідків.

«Сторони домовилися дотримуватися режиму тиші. Сторони обговорили заходи щодо запобігання подальших випадків порушення вогню. Сторони домовилися продовжити консультації на наступному засіданні ТКГ, яке заплановане на 10 листопада», — наголошується в повідомленні.

Глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, модератор робочої підгрупи з питань безпеки ТКГ посол Яшар Халіт Чевік підтримав наміри сторін дотримуватися режиму припинення вогню.

«Слід додатково зазначити, що українська делегація розуміє, що гарантовано домовитися можливо лише тоді, коли головний гравець, якій стоїть за спиною однієї зі сторін на лінії розмежування, дає згоду домовитися», — йдеться в заяві.

Схожі новини