Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львівську художницю Тетяну Думан-Скоп похоронять у неділю

  • 30.10.2020, 15:45
  • 813

Похорон відбудеться у Миколаєві

Відому іконописицю та волонтерку Тетяну Думан-Скоп, яка померла після тривалої боротьби із раком головного мозку, поховають у неділю, 1 листопада. Про це повідомила її сестра Василина Думан.

Попрощатися із Танею можна буде у Миколаєві Львівської області в церкві Успіння Пресвятої Богородиці (вул. Львівська, 17). Похорон почнеться о 13.00.

31 жовтня, о 17.00 відбудеться парастас у прицерковній каплиці. На 9 день у цьому храмі проведуть вечір пам'яті Тетяни Думан-Скоп.

Читайте також: «Моя дівчинка» пішла до ангелів, яких малювала тут, на Землі…

Тетяна Думан-Скоп народилася 8 листопада 1981 року у містечку Миколаїв, що на Львівщині. У 2005-му вступила до Львівської академії мистецтв, де отримала диплом магістра сакрального мистецтва. Вона є дружиною відомого українського художника-іконописця Лева Скопа. За роки російсько-української війни завдяки своїм картинам Таня з Левком акумулювали для українського війська понад три мільйони гривень.

Наприкінці липня 2019 року Тетяна захворіла. Обстеження показало пухлину мозку. Наступні аналізи підтвердили, що це гліосаркома. Лікування Тетяни потребувало значних коштів, львів'яни збирали кошти на її порятунок. Вона померла вчора, 29 жовтня.

Схожі новини