Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Бабиному Яру невідомі осквернили пам'ятну плиту з іменами учасників ОУН

  • 30.10.2020, 09:50
  • 597

Пам'ятна плита розміщена біля Пам'ятного Хреста, встановленого у 1992 році на честь Олени Теліги і українців – жертв Бабиного Яру

У Бабиному Яру невідомі розбили пам'ятну плиту з іменами учасників похідної групи ОУН, яких німці розстріли у 1941−1942 роках. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Організації українських націоналістів Червак Богдан.

«У Бабиному Яру вчинено акт вандалізму. Так звані „невідомі особи“ розбили пам'ятну плиту на якій закарбовані імена учасників Похідної Групи ОУН, яких німці розстріли у 1941−1942 роках. Пам'ятна плита, до речі, розміщена біля Пам'ятного Хреста, встановленого у 1992 році на честь Олени Теліги і українців — жертв Бабиного Яру. Уже не вперше паплюжиться святе для кожного українця місце. Пам'ятний Хрест неодноразово підпалювали, намагалися зрізати, плити трощили і обливали фарбою. І жодного разу поліція не знаходила злочинців», — написав він.

Голова Організації українських націоналістів також зазначив, що плиту буде відновлено: «Очевидно, що акт вандалізму вчинили вороги незалежної України, які бояться українських націоналістів навіть мертвими. Плиту відновимо, пам'ять збережемо, ворогів покараємо!».

Схожі новини