Передплата 2024 ВЗ

Прокуратура взялася за розслідування смерті пацієнта львівської лікарні

  • 29.10.2020, 16:35
  • 710

Львівська прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті онкохворого пацієнта, якого виписали з лікарні через карантин

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної прокуратури.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо бездіяльності лікарів 5 міської клінічної лікарні Львова, які виписали з лікарні пацієнта з онкологічним захворюванням і з коронавірусом, через що він помер.

«Підставою для початку кримінального провадження стала інформація у ЗМІ щодо бездіяльності лікарів однієї з міських клінічних лікарень Львова, у якій за кілька днів до смерті перебував пацієнт і з якої його виписали без надання належної медичної допомоги, внаслідок чого чоловік помер 22 жовтня цього року» — наголосили у прокуратурі.

Як розповіла журналістка Марта Іванова на своїй сторінці в Facebook, загиблий заразився коронавірусом у лікарні, однак медики просто виписали його і відправили додому.

Читайте також: Боялися оглянути: на Львівщині юнак помер від апендициту через недбалість лікарів

«Нещодавно у нього стався крововилив, і він проходив лікування в 5 міській лікарні Львова. Під час лікування підхопив коронавірус. За словами дружини, заразився від іншого пацієнта, який був у лікарні. Оскільки відділення, в якому перебував Олег, закрили на карантин — чоловіка просто відправили додому», — написала Марта Іванова.

За її словами, рідні самостійно розпочали шукати лікарню, його змогли покласти в районну лікарню в Пустомитах, але стан вже настільки погіршився, що лікарі просто не змогли йому допомогти й він помер.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом ненадання без поважних причин працівниками однієї з лікарень Львова допомоги хворому, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 139 К К України (ненадання допомоги хворому медичним працівником, що спричинило смерть останнього).

Схожі новини