Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ситуація критична: поляки потерпають від COVID-19

  • 29.10.2020, 16:15
  • 667

У Польщі за останні дні різко зросла кількість нових хворих на коронавірус і померлих від його ускладнень.

Якщо в середу, 28 жовтня повідомлялося про 18 820 нових хворих, то станом на ранок четверга ця кількість зросла ще на 20 156 хворих. Така кількість є рекордною для Польщі з часу початку пандемії цієї хвороби, передає Zaxid.net.

Також у Польщі фіксують рекордну смертність від коронавірусу: 236 людей померли за вівторок і 301 — за середу. Загалом у Польщі від коронавірусу померли 5149 людей. Наразі територія всієї країни перебуває у «червоній» карантинній зоні, яка передбачає найжорсткіші обмеження.

Як повідомляє RMF24, Через швидке зростання хворих і померлих від коронавірусу міністр охорони здоров’я Адам Недзельський рекомендував прем’єр-міністру запровадити нові суворі обмеження. Вони стосуватимуться пересування, роботи магазинів та шкіл. У той же час, за інформацією RMF FM, голова уряду все ще вагається у цьому питанні.

Читайте також: Польща розробила перші у світі ліки від COVID-19

Наразі у польських лікарнях зайняте 14 631 ліжко для пацієнтів із Covid-19 (+700 за останню добу). 1203 пацієнти перебувають на штучній вентиляції легенів (+53 за останню добу). Загалом у польщі для пацієнтів з коронавірусом виділено 22 467 ліжок і 1733 апарати штучної вентиляції легенів, пише Polsat.

Директори лікарень у деяких регіонах Польщі розповіли, що вони мають проблеми не стільки з наданням ліжок для пацієнтів, скільки з медичним персоналом. Цю ж інформацію підтвердив речник Міністерства охорони здоров’я Польщі Войцех Андрусевич в ефірі одної з місцевих радіостанцій. За його словами, до лікарень можна доставити ще кілька тисяч апаратів ШВЛ, але повинен бути персонал, який має їх обслуговувати.

Він також допустив можливість запровадження найближчим часом в країні жорсткого карантину (локдауну).

При цьому польська газета Rzeczpospolita пише, що найгірша ситуація з коронавірусом в країні настане у грудні, перед Різдвом.

Схожі новини