Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Словаччині заборонили виходити з дому без негативного ПЛР-тесту

  • 29.10.2020, 13:35
  • 620

Влада Словаччини проводить масове тестування населення. У зв'язку з цим, до 8 листопада виходити на вулицю зможуть тільки ті, у кого вже є негативний результат тесту на коронавірус

Про це заявив прем’єр-міністр Ігор Матович, повідомляє місцеве видання Aktuality.

Масове тестування вже стартувало. Ті громадяни, які отримають на вихідних негативні результати тесту, зможуть жити відносно вільно. Зокрема, їм дозволять виходити на вулицю.

«Вони зможуть піти в магазин або купити взуття, продовольчі товари. На відміну від тих людей, які вирішили не проходити тест», — пояснив Матович.

Ті громадяни, які відмовилися проходити тестування або ще не отримали результат тестування, зможуть тільки їздити на похорон, весілля, хрещення або доглядати за близькою людиною. Також вони мають право купувати продукти чи ліки.

Читайте також: Франція посилює карантинні заходи

Обов’язкове тестування на коронавірус повинні пройти всі жителі країни старші 10 років.

На минулих вихідних влада провели тестування в чотирьох округах, в якості пілотного проєкту.

Станом на понеділок у країні з населенням 5,5 мільйона осіб було зареєстровано 45 155 випадків захворювання на коронавірус, 165 осіб померли.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що тестування методом ПЛР не підтверджує наявність коронавірусу у 30% хворих. Тому МОЗ планує додати нові методи для діагностики COVID-19.

Схожі новини