Передплата 2024 ВЗ

Журналістам "Слідство.Інфо" перекрили доступ до Верховної Ради

  • 28.10.2020, 16:15
  • 690

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова, який очолює народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Нестор Шуфрич, заборонив журналістам агенції «Слідство.Інфо» відвідувати парламент

Про це повідомила керівниця цієї агенції, журналістка-розслідувачка Анна Бабінець.

За її словами, така заборона пов’язана з тим, що журналісти «Слідства.Інфо» не всебічно, на думку комітету, висвітлюють роботу Верховної Ради.

До слова, агенція «Слідство.Інфо» за час своєї діяльності провела низку гучних розслідувань і створила кілька проєктів, які допомагають громадськості краще дізнаватися про зловживання у владі загалом і у Верховній Раді зокрема.

«Це наш проєкт „Посіпаки“ про помічників народних депутатів змусив ВР нарешті почати оприлюднювати імена помічників, які раніше були засекречені. Це наш фільм „Клуб книголюбів“ розповів про те, як продаються голоси у парламенті — окремо чи цілими фракціями. Це ми розповіли всім про куплене румунське громадянство парламентаря Олександра Дубінського. Це ми знайшли приховану закордонну нерухомість нардепів Палиці та Гереги. А нещодавно показали, як депутати-багатії звертаються по грошову допомогу з бюджету», — навела Бабінець приклади роботи агенції «Слідство.Інфо».

Вона звернула увагу на те, що депутатів, які не відвідують засідань парламенту, не позбавляють мандатів, тоді як журналістів, які змушують парламент працювати відкрито, депутати позбавляють акредитації.

«Ми у „Слідство.Інфо“ вбачаємо у такому рішенні ВР наступ на свободу слова та тиск на незалежні медіа з боку держорганів. Будемо його оскаржувати і обов'язково повідомимо про це всі впливові міжнародні організації», — наголосила Бабінець.

Читайте також: Журналісти-розслідувачі «нарили» серйозний компромат на Пальчевського

«Слідство.Інфо» — незалежна розслідувальна агенція, створена у 2012 році. Більш ніж три роки редакція «Слідства…» виготовляла щотижневу телевізійну програму журналістських розслідувань. Від 2018 року редакція створює повноформатні документальні розслідувальні фільми й текстові розслідування.

Анна Бабінець є головною редакторкою агенції «Слідство.Інфо».

Парламентським комітетом з питань свободи слова керує народний депутат від «Опозиційної платформи — За життя» Нестор Шуфрич, який є другом одного з лідерів цієї політсили — Віктора Медведчука. Нещодавно «Слідство.Інфо» показало розслідування про те, як Медведчук в супроводі українських поліцейських їздив до окупованого Росією Криму.

Також журналісти «Слідства.Інфо» провели розслідування про ботоферми, які працювали в українському сегменті соціальної мережі Facebook в інтересах певних політиків.

Схожі новини