Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В уряді пояснили, чому гроші для онкохворих перенаправили на ремонти доріг

  • 27.10.2020, 18:30
  • 716

Кошти перерозподілили через те, що їх неможливо використати у цьому році

Кабінет міністрів перенаправив близько 105 млн грн з фонду для онкохворих, з яких 61,5 млн грн витратять на ремонт доріг на Львівщині. У Кабінеті міністрів прокоментували перенаправлення коштів і зазначили, що наступного року побудують діагностичний центр для онкохворих, а кошти перерозподілили через те, що їх неможливо використати у цьому році. Про це повідомляє пресслужба уряду.

«Про передачу частини бюджетних призначень та перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених для реалізації державних інвестиційних проєктів у 2020 році… Передати частину бюджетних призначень, передбачених у 2020 році Міністерству охорони здоров’я у загальному фонді державного бюджету за програмою № 2 301 130 «Реалізація державного інвестиційного проєкту «Удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань в Україні», у сумі 104 млн 752 тис. грн (видатки розвитку)… Державному агентству автомобільних доріг за бюджетною програмою № 3 111 800 «Реалізація державного інвестиційного проєкту «Покращення стану автомобільних доріг загального користування у Львівській області» у сумі 61 млн 552 тис. грн (видатки розвитку)», — йдеться у розпорядженні Кабінету міністрів від 21 жовтня.

Читайте також: Дороги Львівщини ремонтуватимуть за гроші, які мали йти на онкохворих

Також повідомляється, що 20 млн грн коштів з фонду перерозподілили на реставрацію головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка, понад 7 млн грн на створення Міжнародного центру підготовки пілотів на базі Національного авіаційного університету, 6 млн грн на реставрацію староакадемічного корпусу ансамблю Братського монастиря по вулиці Сковороди у Києві і ще 10 млн грн на реалізацію державного інвестиційного проєкту «Новокостянтинівська шахта. Розвиток виробничих потужностей».

«Рішення Міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проєктів щодо перерозподілу коштів для проєкту „Удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань в Україні“ дозволяє забезпечити його повну реалізацію у наступному році. Уряд за ініціативи міністра охорони здоров’я Максима Степанова підтримав рішення комісії щодо перерозподілу коштів з необхідністю передбачення цих коштів для завершення даного проєкту у 2021 році. З цією метою Мінекономіки внесено постанову, яка забезпечить виконання цього рішення у наступному році. Рішення про перерозподіл буде погоджено бюджетним комітетом. Додатково зазначимо, що рішення комісії про перерозподіл було прийнято на підставі моніторингу реалізації проєкту у 2020 році (сума використаних коштів за 8 місяців поточного року становить 0,4%) і неможливості реалізації цього проєкту у 2020 році», — зазначили у Кабінеті міністрів.

Повідомляється, що усі рішення щодо перерозподілу коштів приймаються Міжвідомчою комісією з питань державних інвестиційних проєктів, яка складається з 8 членів уряду та 17 народних депутатів членів комітету ВРУ з питань бюджету. Останнє засідання комісії відбулося 29 вересня 2020 року.

Схожі новини