Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Через виборчу агітацію, Україна заборонила в'їзд двом угорським чиновникам

  • 27.10.2020, 15:50
  • 532

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто назвав це рішення "жалюгідним і безглуздим"

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна заборонила в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію на Закарпатті на місцевих виборах. Про це повідомляє НВ.

«Заборонений в'їзд в Україну двом угорським високопоставленим особам, які в ході цієї виборчої кампанії вдавалися до прямої агітації в Закарпатській області», — сказав він.

За словами Кулеби, один з них — це державний секретар канцелярії прем'єр-міністра Угорщини.

Міністр заявив, що можуть ввести заборону на в'їзд ще кільком угорцям, які активно втручалися у внутрішні справи України під час виборів.

«Наші партнери будуть найближчим часом детально проінформовані про факт втручання у вибори з боку Угорщини, і ми вже поінформували про це наглядову місію ОБСЄ», — сказав Кулеба.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у відеозверненні на своїй сторінці в Facebook сказав, що Будапешт не отримував офіційного повідомлення про заборону на в'їзд в Україну двом угорським високопоставленим чиновникам, передає Еспресо.

За словами очільника МЗС Угорщини, Київ зробив «недружні кроки» стосовно Будапешта, викликавши угорського посла «на килим» і заборонивши в'їзд двом офіційним особам.

«Цим Україна дає сигнал… що вона відмовляється від підтримки Угорщиною її зусиль з євроатлантичної інтеграції», — сказав Сійярто.

У відеозверненні Сійярто також привітав перемогу угорських кандидатів на місцевих виборах в Україні, що, за його словами, означає, що думка угорців має бути взята до уваги на Закарпатті.

Схожі новини