Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко заявив про перемогу «ЄС» у п’яти регіонах і представлення партії в усіх обласних радах

  • 26.10.2020, 17:07
  • 917

Партія «Європейська Солідарність» перемагає у п‘яти регіонах України

Про це під час брифінгу у Центральному штабі партії заявив п’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко. Він зазначив, що за підсумками паралельного підрахунку голосів, який проводить партійний штаб, «Європейська Солідарність» лідирує на виборах у Львівській, Рівненській, Тернопільській, Київській областях та місті Києві.

Відповідно до паралельного підрахунку голосів, у Львівську обласну раду «Європейська Солідарність» набирає 30,52%, у Тернопільську — 22,68%, у Рівненську — 18,58%, у Київську — 19,61%.

У Києві на виборах до міської ради «Європейська Солідарність» набирає за даними опрацювання 96,57% протоколів 20,29% голосів, і це перший результат по Києву.

«Ми дуже тішимось, що міський голова Києва Віталій Кличко, якого ми підтримали на початку кампанії і не висували свого кандидата, за останніми підрахунками може перемогти вже в першому турі», — зазначив Порошенко.

Петро Порошенко також зазначив, що «Європейська Солідарність» єдина проєвропейська демократична політична сила, яка буде представлена в усіх обласних центрах України, у тому числі і в Краматорську.

«Це величезний крок вперед в порівнянні з парламентськими виборами минулого року, де „Європейська Солідарність“ зайняла перше місце лише у Львівській області. На сьогоднішній день ми представлені у всіх без виключення областях і в п’яти ми зайняли перше місце. Але це ще не все. Я ще раз підкреслюю, що в усіх обласних центрах ми також перемогли на місцевих виборах», — наголошує Порошенко.

«Слуги» Зеленського не мають представництва у 3 обласних центрах, ОПЗЖ за даними нашого підрахунку голосів не долає бар’єр e шести обласних радах України. Партія Зеленського лідирує у 4 областях, ОПЗЖ лідирує у 3 областях і бореться за 4-ту", — повідомив Петро Порошенко.

«Я хотів би подякувати всім, хто чітко і послідовно своїм голосуванням підтримав політичну силу, яка стоїть на засадах європейської та євроатлантичної інтеграції, яка чітко і послідовно впроваджує реформи, реалізує курс, закладений у Конституції України щодо постійного членства України в ЄС та НАТО», — зазначив Петро Порошенко.

Порошенко також повідомив, що у Львові, Рівному та Сумах кандидати на посаду міського голови від «Європейської Солідарності» виходять до другого туру.

П’ятий Президент зазначив, що «Європейська Солідарність» буде проводити консультації з іншими проєвропейськими силами щодо спільної підтримки у другому турі демократичних кандидатів.

Схожі новини