Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Знадобиться: в Україну привезуть препарат, який раніше розкритикувала ВООЗ

  • 26.10.2020, 12:50
  • 592

В Україну прибуде 14 тисяч флаконів препарату ремдесивіру для лікування коронавірусу до кінця тижня

Про це повідомив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко, передає Укрінформ.

На минулому тижні МОЗ надало дозвіл на ввезення незареєстрованого лікарського засобу ремдесивір, який був закуплений державним підприємством «Медичні закупівлі України» для лікування коронавірусної хвороби… В Україну має прибути перша партія даного лікарського засобу, це близько 14 тисяч флаконів. Постачання буде здійснюватися до кінця цього тижня", — сказав він.

Окрім того, заступник міністра уточнив, що загальна процедура закупівлі передбачає закупівлю 28 200 одиниць цього лікарського засобу, що буде направлено на лікування 4 тис. 700 пацієнтів із середньою та важкою патологією перебігу COVID-19.

Він додав, що ремдесивір входить до вітчизняного медичного протоколу із надання медичної допомоги для лікування коронавірусної інфекції.

«Даний лікарський засіб застосовується у багатьох країнах, зокрема у США, Японії, Австралії, країни ЄС. Даний лікарський засіб входиь в їхні протоколи лікування», — сказав Іващенко.

Схожі новини