Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вчений зруйнував найвідоміші міфи про "здорове" харчування

  • 25.10.2020, 20:15
  • 14.8K

Якщо зранку не хочеться їсти, то не варто змушувати себе

Здоров'я багато в чому залежить від продуктів, які людина вживає в їжу. Тому багато людей ретельно стежать за своїм раціоном, дотримуючись «здорового» харчування. Однак не все те, що вважається корисним, насправді таким є, заявив британський вчений, генетик Тім Спектр.

В інтерв'ю Daily Mail він розвінчав чотири міфи про «правильне» харчування, почавши зі сніданку. За словами Спектра, його важливість перебільшена. Якщо вранці не хочеться їсти, то не варто змушувати себе. Тим більше, відмова від їжі вранці дозволить уникнути переїдання і привести в норму рівень інсуліну.

Риба корисна, але не більше того, зазначив Спектр. Він пояснив, що позитивний вплив на організм людини Омега-три жирних кислот, які містяться в рибі, ще не до кінця вивчений і доведений.

Читайте також: Дієтолог назвала продукти, які гальмують старіння

Також люди переоцінюють і вегетаріанство, вважаючи, що вегетаріанці вживають в їжу тільки овочі і фрукти. Спектр уточнив, що в їх раціоні також присутні замінники м'яса, сири і десерти, насичені жирами і цукром. Користь такої «дієти» не підтверджена науково, сказав учений.

Водночас сіль не так шкідлива, як вважає більшість. Її надлишок порушує водний баланс в організмі і підвищує кров'яний тиск, однак в малих кількості вона необхідна, повідомляє USA One. Натрій, що міститься в ній, забезпечує правильне скорочення м'язів і передає нервові імпульси. А нестача цього мікроелемента може стати причиною сонливості, нудоти і запаморочення.

Схожі новини